WordPress: Kan het bericht in de database niet bijwerken

Regelmatig worden we gevraagd om database problemen op te lossen, zo ook vandaag weer. De meldingen in WordPress zijn dan bijvoorbeeld:

Could not update post in the database” of in Nederlands:
 “Kan het bericht in de database niet bijwerken
…of…
Could not insert post into the database” en in Nederlands “Kan het bericht niet aan de database toevoegen“.
Andere vervelende foutmeldingen in rood zijn: “undefined” of “could not insert term into database” of NL: “kan term niet in database invoegen” wat vaak voorkomt bij het aanmaken van nieuwe categorieën.
 
Deze problemen kunnen onstaan door onderbrekingen in de database verbinding, ten tijde van het schrijven van de website naar de datase.
 
Je kunt het beste als eerste een backup maken van de WordPress database met het probleem. Dat is nog altijd meer dan geen werkende database… Veel voorkomend is dat de auto-increment ontbreekt bij de ID’s van de tabletten. Deze hoort te staan op AUTO_INCREMENT = 1. Uiteraard kun je hier zelf mee aan de gang gaan mits je hier verstand van hebt, maar wees voorzichtig want je kunt de database (nog meer) verpesten waardoor de gehele website niet meer functioneert.
 
Wanneer je hulp nodig hebt met je WordPress of Woocommerce website (met dergelijke database problemen), dan kunnen wij helpen. Onze database experts zijn gespecialiseerd  in het oplossen van problemen met tabellen in de database. Meestal kunnen we nog dezelfde dag hulp bieden om de problemen met je WordPress website op te lossen.
 

Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen:

WhatsApp
9.00 uur - 22.00 uur

Telefoon
9.00 uur - 18.00 uur

Email
0.00 uur - 23.59 uur